Fiscaal Advies

Winst optimaliseren binnen uw onderneming dankzij onze fiscale adviezen.

Perfect legaal kan iedereen minder belasting betalen. De wijze waarop kan natuurlijk verschillen al naargelang de onderneming of uw persoonlijke situatie. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en vertel uw wensen. Hier enkele herkenbare scenario’s, er zijn natuurlijk veel meer voorbeelden te omschrijven maar voor de eenvoud zullen we ons hier even beperken.

Enkele voorbeelden:

 

Fiscodeprimo heeft als een importeur van speelgoed een branche opgezet als verkoopkantoor te Hong Kong. Vanuit dit kantoor plaats hij bestellingen in binnen en buitenland. Het speelgoed wordt deels ook ter plaatse klaar gemaakt om te worden verdeeld over diverse klanten wereldwijd. Deze Hong Kong branche wordt voor een deel beloond voor haar prestaties, en hierbij kan ook handig gebruik worden gemaakt van het dubbelbelastingverdrag tussen Hong Kong en België. Hierdoor bespaart Fiscodeprimo aardig op belastingen. Voorbeeld 2 De kosten worden te hoog of de inkomsten zijn te klein. Hij schrijft zich uit in België en verplaatst zijn domicilieadres naar Dubai. Hij neemt een aantrekkelijke job die aardig word betaalt. Om zonder problemen te mogen verblijven in de UAE richt hij een bedrijfje op in een van de free zones. Hij betaalt bovendien in Dubai geen cent belastingen. Dit kan en is wettelijk omdat hij duurzaam België verlaat en zijn leven heroriënteert rond Dubai.

Patrick de IT-nerd wil uitbreiden en ook andere mensen helpen door hen een IT job te bieden. Maar door de hoge loonlasten ziet Patrick geen mogelijkheden binnen de beperkingen van België of Nederland. Daarom richt Patrick een dochter vennootschap op waarmee hij diverse mensen als IT’ers aanwerft die gewoon in hun thuisland hun job uitoefenen. De dochter onderneming werkt eenvoudig voor Patrick in onder aanneming. De dochter vennootschap dient mogelijk slechts 10% vennootschapsbelasting te betalen. De dividenden kunnen zonder enige verdere belasting aan de Belgische of Nederlandse moederonderneming worden uitgekeerd.

 

Rik is een slimme entrepreneur, hij bedenkt een artikel waarbij de producten gretig afname vinden. Hij plaatst z’n domicilieadres in Luxemburg. Zijn ‘artikel’ geeft hij in licentie aan Belgische en Nederlandse bedrijven. Op de licentie-inkomsten wordt Rik in zijn Luxemburgs bedrijfje slechts belast aan nog geen 6%. Rik runt zijn klein imperium daadwerkelijk vanuit Luxemburg. Hier is niks mis mee. Slimme Rik!

 

Virginie is een goed bemiddelde tante, ze wenst haar neefje goed te behoeden voor torenhoge successierechten. Er wordt besloten om reeds nu een schenking te doen aan het neefje, dat kan perfect aan de voordeel tarief van slechts 7%. Op deze wijze hebben ze mooi 65% successierechten vermijden. Maar onze tante is nog sterk van lichaam en geest, ze wil toch nog wel een stevige vinger in de pap hebben. Daartoe wordt besloten een ‘maatschap’ op te richten. Ook dit is eenvoudig en 100% legaal. Goed zo tante Virginie!

 

Jan is een echte selfmade man, heeft niet veel vertrouwen in banken en overheden. Hij besluit rekeningen op zijn vennootschap te openen in Zwitserland en Singapore. Kwestie van risico’s te spreiden als er in de toekomst een grote financiële crisis los barst. Uiteraard wordt er netjes in de boekhouding van zijn vennootschap melding gemaakt van deze buitenlandse rekeningen. Selfsmade Jan blijkt ook een slimmeman.

 

Mark en Ingrid zijn echte ondernemers. Zij besluiten in Thailand luxe visbokalen te maken voor de Japanse en Koreaanse markt. Alle productie gebeurt in Thailand en er is ook lokaal management aanwezig. Zij nemen voorlopig geen enkel inkomen uit de vennootschap, ze leven van wat een vorig succesvol project hen opbracht. De bokalen worden massaal gekocht in Japan en Korea. Het zaakje is winstgevend. De Thaise vennootschap stapelt de liquiditeiten op. Voorlopig is er geen enkel Belgisch fiscaal aspect aan deze structuur. Als Mark en Ingrid een loon gaan opnemen zullen ze enkel en alleen een kleine dividendbelasting hoeven te betalen.

 

Karel bouwde gedurende jaren een imperium uit binnen zijn vaderland. Na jaren van hard werken houd hij het voor bekeken en ‘verkast’ duurzaam naar een land met een beter klimaat. Hij behoudt in zijn vaderland een huisje waar hij verblijft als hij zijn kinderen komt bezoeken. Maar de rest van de tijd geniet Karel onder de palmbomen lurkend aan zijn veel te grote Havana-sigaar. Als Karel ooit komt te overlijden zijn er geen successierechten verschuldigd, behalve op het pand dat hij hier behoudt. Geniet ervan Karel.

 

Tatiana haar grootste kwaliteiten bevinden zich vooral op borsthoogte. Zij reist naar Dubai, woont hier vijf jaar en verzamelt daar een fortuintje. De wijze waarop laten we in het midden. Haar inkomsten, werden verdiend met wat ze binnenkreeg toen ze daadwerkelijk in Dubai woonde. Bij haar terugkeer naar België besluit ze een riante horecazaak uit te bouwen in Knokke. Kan de fiscus haar Dubai geld belasten? Neen want ze heeft het niet binnen België verdiend, dat staat als een paal boven water.

 

Sandra vindt een leuke job in het buitenland, haar gezin verblijft in België. In de weekend bezoekt zij haar gezin. Ze wordt in het land waarin ze werkt nauwelijks belast. Kan dit zomaar? Ze is toch belastingplichtig in België? Ja maar er is een belastingverdrag tussen het land van tewerkstelling en België, dit verdrag zorgt ervoor dat er geen dubbele belasting kan plaats vinden. Hier kan Sandra handig gebruik van maken, ze wordt op haar inkomen niet belast in België, zelfs indien ze slechts zeer mild wordt belast binnen het land van tewerkstelling.

Hoog rendement met kapitaalzekerheid & Investeringsopportuniteit

Rendement van minimum 10%, wanneer het vastgoed betreft is zelfs 18% bij kapitaalzekerheid niet uitzonderlijk!

Speciale trading programma’s met “high yield returns” bij gereputeerde internationale banken.

Wij hebben connecties rechtstreeks bij gereputeerde en erkende traders. U kan er ook persoonlijk op toezien dat alles zal open en eerlijk zal verlopen. Dergelijke beleggingen zijn wel zeer exclusief en de instapbedragen zijn minimaal 1 miljoen Euro. Maar het gaat vrijwel altijd om hogere bedragen. Dus niet voor ieders budget, maar wel voor iedereen 100% veilig.

Ongeacht wat de Belgische bankier u wil laten geloven, er zijn tal van mogelijkheden om uw zuurverdiende spaargeld beter te laten renderen. Uw kapitaalzekerheid blijft altijd veilig.

Geen transparante technieken, geen dure vakjargon woorden. Wij introduceren u bij de juiste personen, mensen waar wij al zeer lang zaken mee doen.

Hoe neem je met ons contact op?

E-mail: europeesondernemen@gmail.com

E-mail: zwartelijstvermelding@gmail.com

Telefoon: +32 486 932 613